TIPS

Voor een geweldige

Hoe bereid ik me optimaal voor? 💪

Zondag 29 september 2024 klinkt het startschot van de Bosmarathon. Met de tips van onze partners verschijnen jullie in de beste vorm aan de start.

Stel een heerlijk menu samen

“Train hard, win easy” zeggen ze over het Kanaal. Met een gedegen voorbereiding zit het grootste werk er voor de wedstrijd al op.
Start tijdig met je trainingen en zorg voor regelmaat.

Bij Bar Fit is de “Runner’s Course” de optimale voorbereiding op de Bosmarathon.

Voorbereiden bij Bar Fit »

Sharing is caring ❤️
Word lid van onze Bosmarathon Strava-club en deel je voorbereiding!

Met welke schoenen loop ik?

Een goede prestatie lever je op de juiste schoenen. De Bosmarathon gaat over een verhard parcours, waardoor normale wegschoenen aangewezen zijn.

Onze partner All4Running heeft twee handige filmpjes beschikbaar die je in de juiste schoen helpen:

👟 Op het YouTube-kanaal van All4Running kan je bovendien een heleboel reviews terugvinden en op de website krijg je schoenen-advies op maat.

Shop op All4Running »

Elke Bosmarathon-deelnemer krijgt een € 10 waardebon bij All4Running!

Tank voldoende brandstof 🍌

De Bosmarathon telt vier bevoorradingsposten met WCup-sportdrank, water en suikers in verschillende vormen. Zo val jij nooit zonder energie!

Vóór de wedstrijd

Tijdens de wedstrijd

Na de wedstrijd

WCup heeft een uitgebreid gamma aan producten om jou het maximaal te laten presteren. Ontdek het gamma hier of bekijk het overzichtelijke WCup voedingsplan.

Shop bij WCup »

Wil je graag een persoonlijk voedingsplan i.f.v. de Bosmarathon? Maak hier meteen een afspraak bij Bar Fit.

Welke kledij draag ik?

Hou de weersvoorspelling in de gaten om een goede vestimentaire keuze te maken. Kleed je je te warm, dan zal je transpireren en dus meer vocht verliezen. trek je daarentegen te weinig aan, dan zal je lichaam extra energie verliezen om het warm te houden.

Warm weer

Koud weer

Tip: Een goede wedstrijd-tip is om iéts “te koud” aan de start te verschijnen. Eens je inspanning begonnen is, krijg je het namelijk sowieso warmer.

Shop op All4Running »

Elke Bosmarathon-deelnemer krijgt een € 10 waardebon bij All4Running!

Hoe vermijd ik blessures? 🤕

Een regelmatig looppatroon is de sleutel tot succes. Zoek daarbij het juiste tempo. Loop niet te hard van stapel en bouw gestaag op naar het grote doel.

Probeer ook stabilisatie in je schema te stoppen en stretch na elke sessie.

Loopbegeleiding bij Bar Fit »

Vergeet niet dat rust óók deel uitmaakt van een goed trainingspatroon.

Activeer je spieren voor de start

De dag is gekomen! Je hebt je gepersonaliseerd borstnummer afgehaald en staat te popelen om het startschot te horen. Máár neem eerst de tijd om op te warmen.

Twintig minuten voor aanvang van de halve marathon wordt op het podium aan de start een collectieve opwarming gegeven door Bar Fit! Op een stevig muziekje activeren we ons lichaam voor de 21 kilometer lange tocht.

Zin om de theorie in praktijk te brengen?

De Bosmarathon combineert een snelle ondergrond met schitterende groene omgeving. De ideale wedstrijd voor jouw 5k, 10k of halve marathon!

Ik schrijf me in »

Facebook Instagram TikTok Strava Map Download Email Bib Drink Km Voucher Shower Safe RedCross Animation Surface Location Tent Medaille Document Cadeau Ster