Bosmarathon Buggenhout

Praktische informatie

Via landelijke binnenwegjes zie je in de verte de eerste bomen van Buggenhout bos opduiken. De kilometers vliegen voorbij in zo’n mooie omgeving.

De wedstrijd zal plaatsvinden op zondag 29 september 2024 aan het Erkridoplein in Opstal, een deelgemeente van Buggenhout.

13u00 Kids run*
Bekijk
Kaart
13u30 Halve marathon** (21km)
Bekijk
Kaart
13u50 10km
Bekijk
Kaart
14u10 5km
Bekijk
Kaart

* Er zijn drie leeftijdscategorieën: 6 t.e.m. 8 jaar, 9 en 10 jaar en 11 en 12 jaar oud.
** Inclusief open provinciaal kampioenschap Oost-Vlaanderen. Max. 800 plaatsen beschikbaar.

Extra wedstrijdinfo

Afhalen borstnummers & T-shirts
Je kan op zaterdag tussen 09u00 en 11u00 of zondag vanaf 11u00 je borstnummer afhalen. Je haalt je nummer (en evt. T-shirt) op in de tent op het Erkridoplein.

Parcours
Het parcours zwerft door en rond Buggenhoutbos. De bospaden bestaan voor 95% uit brede goed aangelegde en vlakke kiezelwegen. Alle andere wegen zijn voorzien van asfalt. Zo loop je in een mooie omgeving op een snel parcours!

Deelnemers aan de 5km volgen de blauwe pijlen, 10km de oranje pijlen en halve marathon de gele pijlen. Bij elke routewijziging hangt er vóór, in én na de bocht een pijl.

Bevoorrading
Er zijn 4 bevoorradingsposten (3 onderweg, 1 aan de aankomst) voorzien. De posten delen water, WCup sportdrank, cola, snoep, sinaasappel en banaan uit.
De dranken worden geserveerd in herbruikbare bekers. Je tracht deze in de “afvalzone” in de zak te droppen. Aan de aankomst is het verboden met een drankbeker de bevoorradingspost te verlaten.

Resultaten
De wedstrijd is live te volgen op de website van Star Tracking, waar nadien ook de resultaten terug te vinden zijn.

Tijdslimieten
Er zijn geen tijdslimieten van kracht.

Podium & prijsuitreiking
Alle podia worden om 15u30 gehuldigd. De eerste drie deelnemers van elke afstand krijgen een prijs overhandigd.

Adres, bereikbaarheid en parkeren

Het Erkridoplein in Opstal is makkelijk te bereiken met de fiets. Er is een fietsenstalling voorzien. Wie met de trein afzakt, doet dat best via het station van Heizijde (op 2,2km) of Buggenhout (op 3km). De bushalte “Hof ter koppen” ligt vlakbij de start- en aankomst.

Wie met de auto afzakt naar de Bosmarathon, kan best parkeren achter de terreinen van voetbalclub Eendracht Buggenhout en Krachtbalclub Opstal of op de parking bij de begraafplaats.

Kleedkamers & toiletten

Er zijn kleedkamers en toiletten voorzien bij de start-en aankomstplaats.

Goede doelen

De Bosmarathon in Buggenhout wordt georganiseerd ten voordele van vier lokale vzw’s die zich inzetten voor verschillende projecten. Ontdek de vzw’s op deze pagina.

Medewerkers van de vzw’s helpen de organisatie mogelijk te maken. Meer informatie over onze medewerkende vzw’s kan je op deze pagina terugvinden.

Bedrijven

Op zoek naar een unieke teambuildingsactiviteit? Dan hebben wij twee pakketten voor u in de aanbieding, waarmee u meerdere collega’s of klanten in één keer kan inschrijven. Jullie genieten niet enkel van de sportieve uitdaging, maar krijgen ook de nodige visibiliteit met het bedrijf.

Contacteer ons voor meer info via www.bosmarathon.be/contact.

Nog vragen? Bekijk zeker onze veelgestelde vragen.

Inschrijven

Teken je in voor 1 juni 2024, dan geniet je van onze “Early bird” korting. Vanaf 16 september 2024 geldt de last minute prijs.

Ik schrijf nu in »
Early bird Basic price Last minute
Kids € 2,50
21km € 20 € 24 € 26
10km € 15 € 18 € 20
5km € 10 € 12 € 13

De online inschrijvingen lopen t.e.m. 26 september 2024 21u00. Nadien kan je enkel nog ter plaatse inschrijven, tot ten laatste 10 minuten voor start van de wedstrijd.


Liever wandelen?

Dat kan ook! Op zaterdag organiseren we een leuke staptocht.

Meer info »

Wat mag je verwachten?

Een uniek parcours, zonder ronden

Gepersonaliseerd borstnummer met chip

Een unieke finishers-medaille voor de halve marathon

Topsfeer met begeleide collectieve opwarming

Bevoorrading onderweg
i.s.m. WCup

Bon t.w.v. € 10 bij All4Running

Toiletten en kleedkamers

Duidelijke kilometeraanduiding

Gratis veilige bewaring van sporttassen

EHBO-post Rode Kruis

Facebook Instagram TikTok Strava Map Download Email Bib Drink Km Voucher Shower Safe RedCross Animation Surface Location Tent Medaille Document Cadeau Ster